Homepage van Marian en Hans
Start Omhoog

 

 

De kruidentuin
Kerrie

Kerrie is een specerij wat veel gebruikt wordt, minder bekend is dat het ook in ons klimaat groeit, in de zomer komen er kleine gele bloemetjes in.

            

 Peterselie

Peterselie, in dit geval krulpeterselie is een overblijvende plant, heerlijk bij zomerwortelen, ook als garnering bij tal van salades wordt het gebruikt. Voor de kwekers onder ons is het van belang om te weten dat selderie en peterselie elkaar niet verdragen, zaai je ze naast elkaar dan groeit of de peterselie  of de selderie doch nooit beiden.

               

Komkommerkruid of Borage

Lekkere smaak in salades

Bieslook

Te gebruiken in salades maar ook bij vleesgerechten

Spitskool salade (frisse salade voor in de zomer)

Maak de spitskool schoon en snij ze klein, voeg toe fijngesneden paprika, bieslook, komkommerkruid (=Borage), kerrie, courgette en wat yoghurt sladressing. Meng het geheel goed en garneer met bloemetjes van het komkommerkruid.

Eet smakelijk.

Vingerhoedskruid klein creme wit gekleurde bloemen.

Deze vorm van het vingerhoedkruid is niet zo bekend als de paarse en witte gecultiveerde vormen, doch de kleine vingerhoedjes hebben een aparte uitstraling zeker niet minder aantrekkelijk, de plant groeit net zo gemakkelijk als het bekende vingerhoedskruid. Heeft u interesse in zaad van deze plant mail ons dan. (jwesterv@xs4all.nl

 

   

    Rabarber                                                                                                                                    Maggiplant

 

Vorige pagina

Start

    Bijenhoudersvereniging de Haghe    Prinsenbeek / Princenhage